Over

Over

Dr. Jekyll & Mr. Hyde is een Nederlandse rockcoverband uit de IJmond en behoort tot de beste coverbands van de Benelux, althans volgens de vakjury van de Clash of the Coverbands, de grootste competitie voor coverbands van de Benelux. De band startte toen 2 gasten elkaar ontmoeten bij een auditie voor een blues-band: Rob Spijker (drums) en Jaap Schipper (bas) hadden een perfecte match met elkaar en vroegen Jeremy Mook voor de gitaar. Toen ook de zanger (Fons Duin) en een 2de gitarist (Paul Versteegh) werden gevonden, was de band compleet.

Dr. Jekyll & Mr. Hyde – the beginning

Omdat er veel covers van de bekende Ierse gitarist Rory Gallagher werden gespeeld was de naam voor de nieuwe band al snel gevonden: een nummer genaamd Shadowplay bevatte een stuk tekst: a little dr. Jekyll, a little mr. Hyde. Vanaf die dag was de bandnaam Dr. Jekyll & Mr. Hyde. In die dagen nam de band afscheid van Paul Versteegh en verwelkomde Harm Fluijt op keyboards. Terwijl de band steeds meer Gallagher-covers ging spelen, ontmoette ze gelijkgestemde bands uit zowel binnen- als buitenland.

De band begon op Gallagher-tributes te spelen, zoals in Groningen, maar ook in Cork, Ierland. Ook namen ze een aantal songs op in een studio in Haarlem. Eind 2005 besloot zanger Fons Duin de band te verlaten. In zijn plaats kwam Marcel Korver, die net naar Heemskerk was verhuisd en een nieuwe band zocht. Geleidelijk verschoof de band de focus meer en meer naar rock- en bluescovers.

Deze verandering leidde uiteindelijk tot het vertrek van Rob Spijker en Jeremy Mook. Op de drums werd Okke Hoek aangenomen, en met de gitaristen Peter Teljeur en Rene Pannekeet was er een nieuwe Dr. Jekyll & Mr. Hyde ontstaan, klaar om te rocken! In deze setting is elk optreden een feestje! Des te groter was dan ook de verrassing toen Rene aankondigde te gaan vertrekken omdat hij gehoorproblemen begon te ontwikkelen. Bestaat niet dat we te hard speelden!

Een opvolger voor Rene werd gevonden in de persoon van Fred Ruiter, een jongen met heel veel energie die graag veel wilde optreden. Hij was dan ook degene die de band aanmeldde voor de jaarlijkse competitie van de Clash of the Coverbands. Een groot avontuur startte waarin de band op steeds groter podia speelde, trachtend zich staande te houden in de voorrondes te zamen met 1500 andere aangemelde bands. Een jaar later zijn ze gekwalificeerd voor de Grote Benelux Finale.

In 2013 verlaten achtereenvolgens Peter en Fred de band. Rene (jazeker, dezelfde) en Ralf van der Berg zijn hun opvolgers. Maar helaas, ook Ralf besluit er na 2 jaar mee te stoppen. Floris Gooijer, die Ralf al eens vervangen heeft wegens ziekte, komt hem vervangen. En nu proberen we deze setting te behouden!