Biografie

Biografie

Al meer dan 15 jaar staat de muziek van Dr. Jekyll & Mr. Hyde uit Heemskerk garant voor een avondje heerlijk uit je dak gaan met bekende en minder bekende songs uit de jaren ’70, ’80 en ’90. De band speelt stampende covers van onder meer The Rolling Stones, The Who, Deep Purple en AC/DC, maar weet het publiek ook te raken met meer gevoeligere nummers van Joe Bonamassa, Santana en Joe Cocker. De samenstelling van de band (drums/bas/lead-en sologitaar, zang en toetsen) laat ook toe dat er legendarische nummers van Bozz Scaggs (Lido shuffle), Manfred Mann’s Earth Band (Davey’s on the road again) en Queen (Tie your mother down) ten gehore gebracht worden.

In die meer dan 15 jaar heeft Dr. Jekyll & Mr. Hyde zich ontwikkeld tot een coverband van formaat die ervaring heeft opgedaan op de grote poppodia van Nederland, zoals de Boerderij in Zoetermeer en 013 in Tilburg. Als finalist in de Grand Finale van de Clash of the Coverbands, een competitie voor coverbands uit de Benelux waar zo’n 1500 bands zich elk jaar voor inschrijven, heeft de band zich keer op keer bewezen tot de betere coverbands van Nederland te behoren, aldus de verslagen van de vakjury.

Tijdens de voorbereiding kreeg Dr. Jekyll & Mr. Hyde begeleiding van een externe coach om de nummers op een nog hoger kwalitatief niveau te brengen. De band wist de regiofinale te winnen en mocht zich daarna beste coverband van Noord-Holland noemen. In de grote finale sleepte de band de 3de prijs in de wacht. Van de laatste finalerondes heeft Veronica opnames gemaakt die wekenlang zijn uitgezonden en waar de band de nodige media-aandacht aan overhield.