Popfestival Broekpolder van start!

Popfestival Broekpolder van start!

Door Jekyll & Hyde - 19 april 2015

Popfestijn op Gildenplein

Het festival vindt plaats aan het Gildenplein en begint rond 15 uur.

HEEMSKERK – Het is zo ver: ook de Broekpolder, in Heemskerk, heeft zijn eigen popfestival op Koningsdag. Een en ander vindt zaterdag 26 april plaats aan het Gildenplein tegenover de gloednieuwe bruine kroeg Café Ons Plein.

Eigenaar Marcel Korver heeft, na een verbouwing van vijf weken, op 11 oktober 2013 de deuren geopend van ‘Ons Plein’. Nadat hij 28 jaar leidinggevende functies heeft gehad in de modebranche, heeft Korver de stoute schoenen aangetrokken en in de Vinex-wijk tussen Heemskerk en Beverwijk een donkerbruine kroeg geopend. Hij vertelt: “Ik woon zelf al sinds acht jaar in deze wijk en voelde de behoefte aan een plek waar ik met mijn eigen vrienden en kennissen er even lekker tussen uit kon. Zoals velen in de Broekpolder moest je dan al uitwijken naar het centrum van Heemskerk of naar Beverwijk. Maar met twee opgroeiende kinderen, en geen vrijwilligers om “BOB” te zijn, maakt dat ’t best lastig. Om nu elke week een oppas bij de kids te zetten zagen we niet zitten. Nu kun je binnen tien minuten thuis zijn, wanneer dat nodig is.”

Sinds mei vorig jaar is hij serieus na gaan denken over een kroeg. Hij had zelf, en voelde bij anderen, de behoefte. “Zoals elk dorp, en zo kun je de Broekpolder best omschrijven, is er behoefte aan een onderkomen waar je je vrienden ontmoet en nieuwe vrienden maakt”, zo vertelt hij. De naam Ons Plein is dan ook gekozen om het karakter van de kroeg goed aan te geven. Afgelopen vrijdag 11 april vierde Cafe Ons Plein dat ze inmiddels zes maanden open zijn.

De energieke Korver heeft meerdere pub-quizzes georganiseerd met per avond zo’n zestig deelnemers. Verder staat het tweede dart-toernooi gepland op 25 mei. Ook past dit popfestival daarin. “Zo iets moet kunnen in de Broekpolder. Natuurlijk zijn er in het centrum ook verschillende podia, waar wij nooit aan kunnen tippen, maar ik vind het leuk om te zien dat de reacties zo positief zijn op dit initiatief.”

Het feest begint om 15 uur met een meisje van negen jaar, Marit, uit de Broekpolder, die het festival zal openen met het ten gehore brengen van drie liedjes. “Dat vind ik heel bijzonder om te doen en dat zal echt fantastisch worden”, zegt een trotse Korver. Daarna treedt de Heemskerkse band Q.E.D. op met covers uit de 70’s, 80’s en 90’s: een lokale band die respectabele bekendheid geniet, gevolgd door de 90’s en 00’s coverband Molly’s Chamber.

Vervolgens zullen De Mannen van Blabla (heeft een Europees nummer 1 hit gehad) een mooi feestje bouwen als après ski / feestband. Het festival wordt afgesloten door coverband Dr. Jekyll&Mr.Hyde. Van die laatstgenoemde is Korver zelf de zanger: “Fantastisch om met onze eigen band op ‘mijn’ eigen festival te staan. Ook wel erg spannend, want de verwachtingen zijn hoog natuurlijk”, lacht hij. Dat die band wel iets kan, blijkt uit het feit dat zij vorig jaar hebben meegedaan aan de BeNeLux versie van The Clash of the Coverbands en daar tot de finale doorgedrongen zijn en een derde plek opeiste.